Döngeloğlu Hocayla Hicret yolculuğu

Enderun EÄŸitim Vakfı, Hicri Yılbaşı nedeniyle, Ömer DöngeloÄŸlu Hocanın hicreti anlattığı Hicri Yılbaşı programı düzenledi.

Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonda gerçekleÅŸtirilen programa Meram Belediye BaÅŸkanı Refik TuzcuoÄŸlu da katıldı. Enderun Vakfı Konya Åžube BaÅŸkanı Osman BaÄŸcı konuÅŸmasında, hicri yılbaşının Müslümanlar için önemli bir gün olduÄŸunu ifade ederek, “Hz Muhammed’in hicreti gerçekleÅŸtirdiÄŸi, Müslümanlar için yılbaşı olan Muharrem ayının içerisindeyiz. Peygamber Efendimizin mübarek torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’in ÅŸehit edildiÄŸi bir günde sizlere bir araya gelmekten onur duyuyoruz.” dedi. Osman BaÄŸcı, hicretin Müslümanlar için ayrı bir anlamının olduÄŸunu belirterek, hicretin maddenin imanla boÄŸulmasının, anadan, babadan, canandan vazgeçilmesinin bir sembolü olduÄŸunu dile getirdi. BaÄŸcı, Müslümanların ancak hicret ruhunu anlamaları halinde kurtuluÅŸa erebileceklerini söyleyerek, “Enderun Vakfı olarak bunu gerçekleÅŸtirmenin mücadelesini veriyoruz.” diye konuÅŸtu.