Namazla DiriliÅŸe Davet

Bugün saat 20.00’da baÅŸlayacak programa  BaÅŸak Elmas Mezunları DerneÄŸi ve Selçuklu Gençlik EÄŸitim DerneÄŸi de destek veriyor. Mevlana Kültür Merkezi’nde yapılacak panele konuÅŸmacı olarak Gazeteci-Yazar  Abdurrahman Dilipak, Dursun Ali TaÅŸçı ve Ä°lahiyatçı Yazar  Ahmet Bulut katılacak. Programla  ilgili bilgi vermek amacıyla Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Enderun EÄŸitim  Vakfı Konya Åžube BaÅŸkanı Osman BaÄŸcı, düzenleyecekleri programla  insanı namaz kılmaya, kılıyorsa da namaza dört elle sarılmaya, dosdoÄŸru namaz kılmaya ve namaz seferberliÄŸi için çalışmaya  davet edeceklerini söyledi. ‘Namaz dinin gereÄŸi, müminin miracı, cennetin anahtarı ve gözümüzün nurudur’ diyen Osman BaÄŸcı, “Müminler olarak namazı hayatımızın  merkezine alıp varlığımızın anlamı ve kulluÄŸumuzun göstergesi kılmak zorundayız. Bir ankete göre beÅŸ vakit namaz kılanların oranı yüzde 25. Kılanlarda namazın yeterince farkında deÄŸil. Zaten millet ve ümmet olarak çektiÄŸimiz bütün sıkıntıların sebebi namazı terk etmektir. Oysa namaz savaÅŸta bile terkine izin verilmeyen bir ibadettir. Bu amaçla Enderun EÄŸitim Vakfı ve diÄŸer katılımcılarla  birlikte namazı milletimizin gündemine getirmek için oluÅŸturulan Namaz Gönüllüleri Platformu ile birlikte Müslüman’ın olmazsa olması olan namaz ibadetine insanımızın sarılması tutmak için namazla diriliÅŸ seferberliÄŸine tüm hemÅŸerilerimizi davet  ediyoruz” dedi.