VatandaÅŸlar 2 Saat Kitap Okudu

Enderun EÄŸitim Vakfı ve Okuyoruz KonuÅŸuyoruz Platformu’nun hazırladığı ve daha çok çocukların ilgi gösterdiÄŸi etkinlikte vatandaÅŸlar 2 saat boyunca kitap okudu. Daha fazla okumaya ve okunanları paylaÅŸmaya dikkat çekmek için etkinliÄŸi düzenlediklerini anlatan Enderun Vakfı Åžube Müdürü Abdurrahim Arslan, Türkiye’de okuma alışkanlığının çok az olduÄŸunu söyledi. Okuma alışkanlığını geliÅŸtirebilmek için bu tür faaliyetlerin büyük önem taşıdığını belirten Abdurrahim Arslan, “GeliÅŸen uygar bir dünya içinde yer almak istiyorsak, daha fazla okumalıyız ve bunun için de böyle etkinliklere ağırlık vermeliyiz. Kamu kurum ve kuruluÅŸları baÅŸta olmak üzere tüm kesimler kitap okuma organizasyonlarına destek vermeli. Çünkü daha çok ve daha kaliteli okumaların, düÅŸünmelerin yapılması ve yaygınlaÅŸması ülkemizin ve insanlarımızın etkinliÄŸini arttırmada önemli katkı saÄŸlayacak” dedi. “Kitap ve diÄŸer kültürel dokümanların okunması, okunurken düÅŸünülmesi, okunanlar hakkında konuÅŸulması ve kalıcı olması istenen görüÅŸlerin yazılı hale getirilmesi kitapların konuÅŸturulması açısından önemlidir” diyen Okuyoruz KonuÅŸuyoruz Platformu BaÅŸkanı Prof. Dr. Saim AçıkgözoÄŸlu, bu kapsamda kitap okumanın herkese tavsiye edilmesinin önemine deÄŸindi.  Ailelerin, kiÅŸilerin ve gönüllü kuruluÅŸların ayda 1, yılda 10 kitap okuma hedefini benimsemeleri gerektiÄŸini dile getiren Prof. Dr. Saim AçıkgözoÄŸlu, ÅŸöyle konuÅŸtu: “Devamlı olarak kitaplarla konuÅŸulsun. Televizyon 1 saat sussun kitap konuÅŸsun. Yanımızda sürekli kitap bulunduralım, kitapsız seyahate çıkmayalım.”