Ufuk Turu Toplantıları Başladı

Vakfımızın da üye olduÄŸu Konya Sivil Toplum KuruluÅŸlarının Ufuk turu toplantılarına Vakfımız adına BaÅŸkan yardımcımız Ahmet ELDEN Konya ÅŸube müdürü Abdurrahim ARSLAN katılıyor.

Ufuk Turu toplantısı açılış konuÅŸması Konya Sivil Toplum KuruluÅŸları Ä°cra Heyeti BaÅŸkanı Latif SELVÄ° tarafından gerçekleÅŸtirildi. Latif SELVÄ° konuÅŸmasında Ufuk Turu toplantılarının yedincisini gerçekleÅŸtirdiklerini ve böyle bir organizenin Konya Sivil Toplum KuruluÅŸlarının baÅŸarısı olduÄŸunu söyledi. Latif SELVÄ° bu yılki Ufuk Tutu Toplantısının konusunun “Toplum ve Yeniden Yapılanma” olduÄŸunu söyledi. Selvi konuÅŸmasının devamında 1990 yılında 30 kuruluÅŸla birlikte kurdukları Konya Sivil Toplum KuruluÅŸlarının bugün 80 üyesi bulunduÄŸunu ve çalışmaları 20 kiÅŸilik bir icra heyetiyle gerçekleÅŸtirdiklerini belirtti. Selvi “Toplumların tarihi süreçte kendilerini yenileme içerisinde görürüler. Sivil toplum kuruluÅŸlarının da bu deÄŸiÅŸime ayak uydurmaları gerekmektedir. Bizlerin geleceÄŸe ışık tutan çalışmalar yapması gerekiyor. Bilgi ve birikimimizi bir araya getirerek çalışmalarımızı daha ileri taşıyabiliriz. Birbirimize destek olmalıyız. Herkesin farklılığını bir kazanca dönüÅŸtürmeliyiz.Bir birimizle rekabetimiz ancak hayırda yarışmak olmalı.Bizi biz yapan deÄŸerlerden kopmayarak yeniden yapılanmayı anlamalıyız” dedi.

Selamla konuÅŸmasında Türkiye Gönüllüleri TeÅŸekkülü BaÅŸkanı  Necati CEYLAN 160 Vakıf, Dernek, Sendika 1000 yakın ÅŸubeyle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Ceylan Türkiye’de bir deÄŸiÅŸimin olduÄŸunu ve bu deÄŸiÅŸime direnenlerin olduÄŸu insanların temel hak ve özgürlüklerinin engellenmesinin bu direniÅŸe örnek gösterdi.

Ufuk Turuna katılan Konya Ä°l Genel Meclisi BaÅŸkanı Ali SELVÄ° yaptığı selamlama konuÅŸmasında Toplum ve  yeniden yapılanmanın önemli olduÄŸu bütün toplumun üzerinde durması gerektiÄŸi bir konu olduÄŸunu söyledi.Selamlama konuÅŸmasından sonra programa geçildi.

Ufuk turunun ilk gününde Yeniden Yapılanmada Dinin Rolü: Manevi Boyut ve Yeniden Yapılanma da Konya Modeli konuları iÅŸlendi.

Ufuk Turu 19-23 Mayıs tarihlerinde devam edecek.