Regaip Kandili
 
 
 

 BardakoÄŸlu mesajında, 17 Haziran PerÅŸembe gününü Cumaya baÄŸlayan gecenin, rahmet, bereket ve maÄŸfiret mevsimi olarak nitelendirilen üç aylara girildiÄŸini müjdeleyen Regaip Kandili olduÄŸunu belirtti.


Üç aylar olarak nitelendirilen Recep, Åžaban ve Ramazan aylarının, kalplerin ve gönüllerin manevi doyum mevsimi olduÄŸunu ifade eden BardakoÄŸlu, bu aylar "Müslümanlar olarak Hakk’ın rahmet, bereket ve maÄŸfiretine olan iÅŸtiyakımızı zirve noktaya taşıyıp huzur iklimine doÄŸru seyahat ettiÄŸimiz müstesna zaman dilimleridir" dedi.

Bu ayların dini hayata canlılık kattığına, imani deÄŸerlerin ve ahlaki erdemlerin artmasına, yardımlaÅŸma ve dayanışma bilincinin çoÄŸalmasına, inananların hayır ve iyilikte birbirleriyle yarışmasına vesile olduÄŸuna dikkati çeken BardakoÄŸlu, mesajında ÅŸu görüÅŸlere yer verdi: "Bu özel aylar ve bu ayların içinde barındırdığı mübarek gün ve geceler, bizlere, hızla geçen zamanın deÄŸerini idrak etmenin, durup düÅŸünmenin, hayatın yoÄŸun koÅŸuÅŸturması ve temposu içinde kendimize dönüp, gönül alemine nazar kılmanın ve içe doÄŸru bir yolculuk yapmanın imkanlarını sunar. Ayrıca Yüce Allah’a gönülden yalvararak, günahlarla kirlenmeye yüz tutmuÅŸ gönüllerimizi tövbeyle arındırma, kendimizi bulma ve bilme, nefsin sonu gelmez arzu ve ihtiraslarına dur deme ve onlardan uzaklaÅŸma imkanını bahÅŸeder.

Vahyin nüzulünün 1400. yılını idrak ettiÄŸimiz bu yılda, üç aylar ve bu aylarda bulunan mübarek geceleri fırsat bilerek, Yüce Rabbimizin çaÄŸlar üstü evrensel mesajını anlama, O;nun anlam ve hikmetiyle buluÅŸma ve hayatımıza tatbik etme adına, her zaman olduÄŸu gibi gayretli olmak durumundayız. Çünkü manevi ve ahlaki deÄŸerlerin yozlaÅŸtırıldığı, aile deÄŸerlerinin ve toplumun ortak baÄŸlarının yok olmaya yüz tutarcasına zayıflatıldığı, dünyanın sanal ve geçici meÅŸgalelerinin ve sonu gelmez heveslerinin bütün hayatımızı ve geleceÄŸimizi ipotek altına aldığı günümüzde, Yüce Mevlamızın En’am suresinde ’Bu (Kur’an) da bizim indirdiÄŸimiz bereket kaynağı bir kitaptır. Artık ona uyun ve Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin’ buyurduÄŸu üzere, Rabbimizin rahmet yüklü mesajı Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlamaya, bunun için de onun deÄŸerlerini yaÅŸamaya, yaÅŸatmaya ve bu çerçevede Sevgili Peygamberimiz’in (s.a.s.) örnek hayatını ve ahlakını da rehber edinmeye ihtiyacımız büyüktür."

-BARIÅž VE KARDEÅžLÄ°K Ä°ÇÄ°NDE BÄ°RARADA YAÅžAMA-

Regaib Kandili vesilesiyle herkese baÅŸta Yüce Yaratan ile olan baÄŸlarını ve hayatlarını yeniden gözden geçirmesini tavsiye eden BardakoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti: "Ahlak ve erdemin, doÄŸruluk ve dürüstlüÄŸün, paylaÅŸma ve dayanışmanın, hak ve hukuka riayetin, barış ve kardeÅŸlik içinde bir arada yaÅŸamanın, yetime, öksüze ve kimsesize kol kanat germenin, fakir ve ihtiyaç sahiplerine vermenin, acı ve kederleri paylaÅŸmanın, düÅŸeni kaldırmanın, kutsal deÄŸerlere saygının, insani erdemler baÄŸlamında ulaşılabilecek en üstün deÄŸerler olduÄŸunu hissederek, söz ve davranışlarımıza bu çerçevede yön verme kararlılığı içinde olmalıyız. Zira bu mübarek gün ve geceler deÄŸerlendirebildiÄŸimiz, güzel amel ve davranışlarla içini doldurabildiÄŸimiz, yanlışlarımızın farkına varıp istikamete yöneldiÄŸimiz ölçüde, bizim için kazançlı ve bereketli zaman dilimlerine dönüÅŸecektir.

Bu duygu ve düÅŸüncelerle aziz milletimizin ve yurt dışında yaÅŸayan vatandaÅŸ ve soydaÅŸlarımızla birlikte bütün Ä°slam aleminin Regaip Kandili’ni kutluyor, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör ve ÅŸiddetin, savaÅŸ ve düÅŸmanlığın yerini barış ve huzurun almasını, yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Yüce Allah;tan niyaz ediyorum.