O, kurtuluÅŸun yoludur
 
 
 

 

Enderun EÄŸitim Vakfı Konya Åžubesi ve Selçuklu Gençlik EÄŸitim Kültür Sosyal YardımlaÅŸma ve Dayanışma DerneÄŸi’nin ortaklaÅŸa düzenlediÄŸi ‘Hz. Peygamberin Hayatı Kur’an’dı’ Konferansı düzenlendi. Alâeddin Keykubat Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansı Ä°lahiyatçı Yazar Ali Rıza Demircan verdi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı konferansın açılışında konuÅŸan Enderun EÄŸitim Vakfı Konya Åžube BaÅŸkanı Osman BaÄŸcı, Peygamberimiz (SAV) tüm insanlığın hayatını düzene koyacak rehber olduÄŸunu söyledi. Hz. Peygamber (SAV)’in en kamil beÅŸer olduÄŸunu da dile getiren Osman BaÄŸcı, “Efendimiz en büyük kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hayatta nasıl yaÅŸamamız gerektiÄŸini gösterdi. Efendimiz bize çok düÅŸkündü. O merhamet ve ÅŸefkat abidesiydi. Bize çok düÅŸkün olan Peygamberimiz (SAV)’e biz ne kadar düÅŸkünüz bunu kendimize sormamız gerekir. O’nun sünnetinden uzak durmamız bizim hayatımızı sorunlu kılıyor. Efendimizi anlamaya ihtiyacımız var. Bu amaçla böyle bir program düzenliyoruz” diye konuÅŸtu.
‘O TÜM Ä°NSANLIÄžA RAHMET OLARAK GÖNDERÄ°LDÄ°’
Hz. Peygamber (SAV)’in tüm insanlığa rahmet olarak gönderildiÄŸini belirterek sözlerine baÅŸlayan Ali Rıza Demircan, “Efendimizi anlayarak onun gösterdiÄŸi yoldan gitmemiz gerekir. Efendimiz kendi döneminde kardeÅŸlerimi özledim demiÅŸtir. Sahabelerimiz Efendimize dönerek biz senin kardeÅŸleriniz der. Ancak Peygamberimiz (SAV) siz benim ashabımsınız, kardeÅŸlerim beni görmemelerine raÄŸmen benim gösterdiÄŸim yoldan gidecek olanlardır demiÅŸtir. Efendimizin kardeÅŸleri olmak için gösterdiÄŸi yoldan gitmemiz gerekir. Peygamberimiz (SAV)’in hayatı Kur’an’dı. O, yaratanımızın bize gönderdiÄŸi yüce kitabı nasıl yaÅŸantıya yansıtılacağını göstermiÅŸtir. Efendimiz, Kur’an-ı Kerim emirleriyle bize yaÅŸayarak örnek olmuÅŸtur” ifadelerini kullandı.
Ä°nsanoÄŸlu hayatını güzelleÅŸtirmesi için Hz. Peygamber (SAV)’i örnek alması gerektiÄŸini de vurgulayan Ä°lahiyatçı Yazar Ali Rıza Demircan, sözlerini ÅŸöyle tamamladı: “Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen Efendimizin sünneti tüm insanlığın kurtuluÅŸunu saÄŸlayacaktır. Tüm dünyada insanlığın yaÅŸantısı sorunlu. Ä°nsanlar ölüyor, zulme uÄŸruyor. Ülkemizde de sorunsuz bir günümüz yok gibi. Bu çıkmazdan kurtulmanın yolu Efendimizi örnek alarak onun gibi yaÅŸamaktır. Kur’an-ı Kerim’in hayata yansıyan yönü Efendimizdir.”
MUSTAFA AKÇA

http://www.merhabahaber.com/haber/43391/O_kurtulusun_yoludur.html