Asya Kafilesi Vakfımızın Misafiri
 
 
 

 

21 Martta IÄŸdır'dan Türkiye'ye giriÅŸ yapan ''Kudüs'e Küresel YürüyüÅŸ Asya Kafilesi''120 kiÅŸilik grup akÅŸam saatlerinde vâkıfımıza misafir oldular.

''Asya Konvoyu'nda Filipinler, Endonezya, Malezya, Kazakistan, Azerbaycan, 
Ä°ran, Hindistan, Irak, Bahreyn, Filistin, ABD ve Türkiye'den de katılımcıların bulunduÄŸu guruba vakfımız tarafından akÅŸam yemeÄŸi ikram edildi. YemeÄŸin ardın vakfımızın seminer salonunda düzenlenen programda konuÅŸan Enderun EÄŸitim Vakfı KonyaÅžubesi BaÅŸkanı Osman BaÄŸcı Ä°nsanlık adına farklı inançlardan dil ve kültürlerden bir araya gelen ve zulme dur demek için meÅŸakkatli ama ÅŸerefli bir yolculuÄŸa çıkan kardeÅŸlerimi kutluyorum ve sizleri misafir etmekten gurur duyuyorum dedi. Konya Sivil Toplum KuruluÅŸları  Ä°cra Heyeti BaÅŸkanı Latif Selvi konuÅŸmasında kutsal mekan Kudüs'ün kurtuluÅŸu için Kudüs'e yapılan küresel yürüyüÅŸün çok önemli olduÄŸuna dikkati çekti.
Bir çok ülkeden Müslümanların Filistin'de süren i
ÅŸgale tepki göstermek amacıyla kilometrelerce uzaklardan Kudüs'e gitmesinin çok anlamlı olduÄŸunu anlatan Selvi, birlik olan Müslümanların kutsal mekânlarının iÅŸgaline son vereceÄŸini ifade etti. Kafile Temsilcilerinin de birer konuÅŸma yaptığı programda Konya Halkının kendilerine gösterdikleri misafir perverlik için teÅŸekkür ettiler. ''Kudüs'e Küresel YürüyüÅŸ Asya Kafilesi''Programın sonu da Konya Sivil Toplumları Ä°cra Heyeti tarafından uÄŸurlandı.
Öte yandan, kafileden gelen açıklamaya göre, Türk ekiplerin de Lübnan'a gidece
ÄŸi, Avrupa ve Afrika'dan gelecek konvoylarla birleÅŸerek, Suriye ve Ürdün üzerinden geçerek 30 Mart'ta Kudüs'te olacağı kaydedildi.