Kutlu Doğum Etkinliği ve Bilgi Yarışması

Enderun EÄŸitim Vakfı Konya Åžubesi “Ashab-ı Kiram nasıl yetiÅŸti” konulu konferans düzenlendi. Alâeddin Keykubat Konferans Salonu’nda gerçekleÅŸtirilen konferansı Atatürk Üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi Ä°slam Tarihi Anabilim Dalı ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman verdi. Katılımın yoÄŸun olduÄŸu programa, Enderun EÄŸitim Vakfı üyeleri ve Çok sayıda vatandaşın katıldığı konferansın açılışında konuÅŸan Enderun EÄŸitim Vakfı Konya Åžube BaÅŸkanı Osman BaÄŸcı, Peygamberimiz (SAV) tüm insanlığın hayatını düzene koyacak rehber olduÄŸunu söyledi. Hz. Peygamber (SAV)’in en kamil beÅŸer olduÄŸunu da dile getiren Osman BaÄŸcı, “Efendimiz en büyük kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hayatta nasıl yaÅŸamamız gerektiÄŸini gösterdi. Efendimiz bize çok düÅŸkündü. O merhamet ve ÅŸefkat abidesiydi. Bize çok düÅŸkün olan Peygamberimiz (SAV)’e biz ne kadar düÅŸkünüz bunu kendimize sormamız gerekir. O’nun sünnetinden uzak durmamız bizim hayatımızı sorunlu kılıyor. Efendimizi anlamaya ihtiyacımız var. Bu amaçla böyle bir program düzenliyoruz” diye konuÅŸtu. Osman BaÄŸcı’nın konuÅŸmasından sonra “Ashab-ı Kiram nasıl yetiÅŸti” konulu konferansını veren Prof. Dr. Mustafa Ağırman, “Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (SAV), kendisi de hicret etmiÅŸtir. Öncelikle Müslümanlar olarak Peygamber Efendimizi her alanda örnek almalıyız. O’nun her yaÅŸantısı bize sünnettir. Allah (CC) bizi seviyor ve bize kitap gönderiyor. Kur’an-ı Kerim bize Peygamberimizi örnek gösteriyor. Biz Müslümanların yapması gereken de Efendimizi örnek alarak, yaÅŸantımızı buna göre ÅŸekillendirmektir” dedi. Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Peygamber Efendimizin Taif’ten kovulduÄŸunu anımsatarak, “Ancak Efendimiz biliyordu ki Allah (CC) bir kapıyı kapattıysa diÄŸer taraftan daha iyi bir kapıyı açardı. Efendimiz burada pes etmedi. Yılmadı ve hak dinimizi yaymaya devam etti. Efendimiz Mekke’de Akabe denilen yerde Medineli 6 kiÅŸiyle görüÅŸ ve bu insanlar Efendimizin Peygamber olduÄŸuna inanırlar. Efendimiz bu insanlarla gelecek yıl bir daha görüÅŸme ayarlar. Bir yıl sora 1. Akabe GörüÅŸmesi olarak bildiÄŸimiz görüÅŸme olur. Bu görüÅŸmede 6 kiÅŸi 12 kiÅŸi olarak gelmiÅŸlerdir. Efendimiz görüÅŸmelerinde bu insanlardan, Allah’a (CC) ÅŸirk koÅŸmayacaksınız, hırsızlık ve ahlâksızlık yapmayacaksınız, yalan söylemeyeceksiniz, kız çocuklarını diri diri gömmeyeceksiniz der. Efendimizle görüÅŸen bu insanlar bunları yerin getirirler” ifadelerini kullandı.Progamın ardından SEGEDER(Selçuklu Gençlik EÄŸitim DerneÄŸi) ve Vakfımız Tarafından Düzenlenen Bilgi Yarışmasında dereceye giren öÄŸrencilere ödülleri verildi.Yarışmada 1.Kademenin 1.sine Masa üstü bilgisayar,2.ye bisiklet 3.ye fotoÄŸraf makinesi verildi.2.Kademin 1.sine Laptop 2.ye Notebook 3.ye kamera verildi.Program toplu fotoÄŸraf çekilmesiyle sona erdi.