Hayır Çarşımız Dualarla Açıldı.

EÄŸitim Yardımı amacıylaEnderun EÄŸitim YardımlaÅŸma ve Dayanışma DerneÄŸi kermes programını gerçekleÅŸtirdi.EÄŸitim amacıyla kurulan Enderun EÄŸitim YardımlaÅŸma ve Dayanışma DerneÄŸi dün de Enderun EÄŸitim Vakfı ile birlikte düzenlediÄŸi kermesin açılışını gerçekleÅŸtirdi. Kulesite Adese AlışveriÅŸ Merkezi karşısında açılan Hayır Çarşısı 17 Mayıs'a kadar açık kalacak. Yapılan kermes hakkında bilgi veren Enderun EÄŸitim Vakfı Konya Åžube BaÅŸkanı Osman BaÄŸcı, kermesden elde edilen gelirin yardıma muhtaç üniversite öÄŸrencilerine verileceÄŸini söyledi. BaÅŸkan BaÄŸcı, Hayır Çarşı'larının kuruluÅŸ amaçları hakkında da bilgi verdi. BaÄŸcı, “Biz vakıf ve dernek olarak burada düzenlediÄŸimiz etkinlik ile ilk olarak bayan kardeÅŸlerimiz arasında dayanışma birlik ve beraberlik duygusunu pekiÅŸtirmek istiyoruz. Bunun yanında bayan kardeÅŸlerimizin elleri ile yaptıkları el iÅŸleri ve yiyecekleri de satarak, vakfımızda bulunan ve üniversitede eÄŸitim gören öÄŸrencilerden yardıma muhtaç olanlara da yardım yapmayı amaçlıyoruz” dedi. BaÄŸcı, gelen vatandaÅŸların birçoÄŸunun yardım yapmayı istediÄŸi için kermeslerine geldiÄŸini, maksadı ile gelen vatandaÅŸların alışveriÅŸi de bahane olarak gördüklerini belirtti. BaÄŸcı, kermeste bayanların kendilerinin yaptığı el iÅŸi yemeklerin, pasta ve börek çeÅŸitlerinin yanı sıra çeyizlik ürünler ile soÄŸuk ve sıcak içeceklerin de bulunduÄŸunu belirterek, öÄŸrencilere yardım yapmak isteyen vatandaÅŸları 17 Mayıs'a kadar açık olacak olan kermeslerine davet etti.