Üç Aylar Başlıyor
 
 
 

 Ä°nanç heyecanının derinden yaÅŸandığı mübarek üç aylar baÅŸlıyor.

Gündelik hayatın akışı içerisinde kaybolan veya unutulmaya yüz tutmuÅŸ deÄŸerlerin yeniden yeÅŸerdiÄŸi, Ä°slam âleminin birliktelik heyecanını tekrar tatmaya baÅŸladığı bu mübarek ayların ilki olan Recep ayını 11 Mayıs Cumartesi gününden itibaren idrak etmeye baÅŸlayacağız.

Recep ayıyla baÅŸlayan feyiz ve bereket dönemi Åžaban ayıyla devam edecek ve ardından Ä°slam Âlemi 9 Temmuz’da on bir ayın sultanı Ramazan'a kavuÅŸacak.

Recep ayıyla baÅŸlayan üç aylar ve onlarla beraber birer hediye olarak bize lütfedilen mübarek geceler, Müslümanlar için ayrı bir önem arz ediyor. Ä°slam Âlemi, iki cihan güneÅŸi Peygamber Efendimizin yapılan duaların geri çevrilmeyeceÄŸini müjdelediÄŸi geceler arasında gösterdiÄŸi Recep ayının ilk PerÅŸembesini Cumaya baÄŸlayan gecede Regaip Kandilini idrak edecek.

Peygamber Efendimiz, “Recep Allah’ın, Åžaban benim, Ramazan ümmetimin ayıdır” sözleriyle de üç ayların önemine dikkat çekiyor.

Müslümanların bu özel günleri çok iyi deÄŸerlendirmesi gerekiyor. Bu günlerde nefisler hesaba çekilmeli, ana sermayemiz olan ömrümüzün nerede ve nasıl tüketildiÄŸi gözden geçirilmeli, amel defterimize neler yazıldığı, MahÅŸer günü kurulacak büyük spananın tek Hâkimi Yüce Allah'ın (cc) hakkımızda nasıl bir hüküm vereceÄŸi düÅŸünülmelidir.

Bu aylar dua ve tövbelerimizin kabul edilme ümidini daha fazla hissedeceÄŸimiz aylardır.