R4BÄ°A NESLÄ°NÄ°N SORUMLULUKLARI
 
 
 

 ABD'nin Mısır'da yaÅŸanan askeri darbeye "darbe" diyemediÄŸini vurgulayan Dilipak, "Amerika, suçüstü oldu, darbeciye 'darbeci' diyemiyor. Bu süreçte içimizdeki hainleri ve iÅŸbirlikçileri de gördük. Eser ÅŸeyhi, Mursi'ye itaat etmiyor, Sisi'ye itaat ediyor" dedi.

Esed'in Suriye'de, dış güçlerce iktidarda tutulmaya çalışıldığını öne süren Dilipak, ÅŸunları kaydetti:

"Bana kalırsa bugün Suriye'de, Filistin'de ve Mısır'da yaÅŸananlar ölüm sancıları deÄŸil, doÄŸum sancılarıdır. Suriye'de yedi düvel birden Esed'i ayakta tutmaya çalışıyor, onun yerine Ä°hvan gelecek diye... Ä°hvan, Suriye, Filistin ve Mısır'da iktidar olursa Ä°srail, Ä°hvan örgütünün kuÅŸatması içine giriyor. Türkiye gibi insan kaynakları, hammadde kaynakları, jeopolitik, jeostratejik üstünlüÄŸe sahip siyasi tecrübesi olan bizler, bunların yanında olursak dünyayı deÄŸiÅŸtirebiliriz. Onun için korkuyorlar. Aslında Mısır'da yaÅŸananların sebebi bu. Bize bakıp, onların da bizim gibi olmasından korkuyorlar. Bu siyasi güce ulaşılırsa, 'dünyayı tepetaklak ederler, başımıza geçirirler' diye kendi 300 yıllık günahlarının hesabının sorulmasından korkuyorlar. Oysa biz Hazreti Muhammed'in ümmetiyiz, Hazreti Yusuf'un kardeÅŸleriyiz. Hazreti Yusuf, kardeÅŸlerini affetti. Gelin ey Avrupalılar, Amerikalılar, tevbe edin, kardeÅŸ olalım. Peygamberimizin ayağına taÅŸ atıp, yoluna diken döÅŸeyenlere, arkasından küfredenlere peygamberimiz, 'onlar cahildirler, bilmiyorlar' demiÅŸti. Sonra biz Taifi kardeÅŸ edindik. Kabe'de okuduÄŸu ilk hutbede peygamberimiz, 'kan davası peÅŸinde deÄŸiliz, zulmetmekten vazgeçeni affedelim' demiÅŸti."

Türkiye'nin dünyada gelirine göre en fazla yardım yapan birinci ülke olduÄŸunu aktaran Dilipak, tüm vakıf ve derneklerin, kurban, zekat, fitre ve sadakalarının 7 milyar dolara yaklaÅŸtığını ifade etti.

Dilipak, sigaraya ayırılan bütçenin, yardıma ayrılan miktardan fazla olduÄŸuna dikkati çekerek, sigaradan vazgeçilmesi halinde Afrika'daki tüm insanların temel ihtiyaçlarının karşılanabileceÄŸini anlattı.

Dilipak'ın, Rabia iÅŸareti yaparak tiryakilerden sigarayı bırakmaları için söz vermelerini istemesi üzerine salondaki bazı dinleyiciler, sigara paketlerini sahneye attı.

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, konuşmasını tamamlayan Dilipak'a plaket verdi.

Konferansın sonunda vatandaşlara aşure ikram edildi.