Merhaba Gazetesini ziyaretimiz

Enderun EÄŸitim Vakfı Konya Åžube Müdürü Abdurrahim Arslan ve Vakıf EÄŸitimcisi Abdullah ÅžimÅŸek gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Ä°mtiyaz Sahibi Rifat Tankut hazır bulundu. Abdurrahim Arslan, Enderun EÄŸitim Vakfı'nın 1997'den beri Konya'da faaliyette olduÄŸunu, vakfın temel gayesinin eÄŸitim, gençliÄŸe ve yeni nesillere Kur'an bilincini aktararak fazilet toplumu oluÅŸturmak olduÄŸunu dile getirdi. Vakfın ödüllü bir bilgi yarışması da düzenleyeceÄŸini söyleyen Arslan, “Merhum Zeki Soyak Hoca Efendi’nin 'Kırk Hadis' ve 'Ummandan Katreler' kitaplarından yapılacak bilgi yarışması, her yaÅŸtan insanın dikkatini kitaba çekmeyi ve kitap okumaya olan ilgiyi artırmayı hedefliyor. Yarışmaya her yaÅŸ gurubu katılabilir. Yarışma, 2 kademeden oluÅŸmaktadır. Tek oturumlu yapılacak olan yarışmada; birinci kademeye 7-15 yaÅŸ arası, ikinci kademeye ise 16 yaÅŸ ve üstü kiÅŸiler katılabilecektir. Yarışma kayıtları, baÅŸvuru merkezlerinden yapılacaktır. Son baÅŸvuru tarihi 10 Nisan. Sınav giriÅŸ yerleri ise 28 Nisan'da internetten duyurulacak. Sorular, kaynak kitabın okunup anlama düzeyini ölçmeye yönelik nitelikte olacaktır. Birinci kademe birinci olana bin TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye 500 TL, ikinci kademede birinci olanlara umre ödülü, ikinciye bin 500 TL, üçüncüye bin TL para ödülü verilecek” dedi. Ziyaretten duyduÄŸu memnuniyeti ifade eden Rifat Tankut da, heyete çalışmalarında baÅŸarılar diledi.